fredag 1. januar 2016

Godt nytt år!

Kjære alle sammen!

Nytt år, nye utfordringer og nye muligheter. Desember var travel og de siste dagene har jeg for første gang på lang tid hatt halsbetennelse.. Jeg har måttet jobbe likevel, og kom meg gjennom de to siste konsertene i 2015 takket være Bronkyl, kamillete med honning og stor en dose optimisme, delvis dyttet på meg av Sven. For i vår bransje er det jo alltid slik: «The show must go on.»

Sven og jeg reiser mye, og spiller konserter og gjør events over hele Norge. Ellers skriver vi tekster og melodier, pønsker på nye ideer, administrerer, sender mailer, prøver å bruke sosiale medier smart, tar telefoner, planlegger, skravler, rydder og rangler. Og så løper vi orientering så ofte vi kan: «En ensom kamp i naturen», som Viul OK Kartlofferne sier det. I tillegg til kampene får man jo naturopplevelser, mindfulness, mosjon for hode og kropp, herlig utekaffe og gode samtaler etter løpene. En uslåelig kombinasjon, spør du meg!

Som mange vet, skriver jeg jevnlig ned tanker, ideer, små innfall, sitater, bruddstykker av samtaler og andre småting ned i en Moleskine-dagbok jeg alltid har med i sekken. I år er jeg på min femte Moleskine, og har i løpet av året produsert 259 sider med grublerier. Etter å ha studert disse småtekstene i noen år, har jeg skjønt at mange av dem kretser rundt det jeg nevnte i begynnelsen av denne nyttårshilsenen, nemlig filosofien om at «the show must go on.» Alltid. Livet må gå videre, på tross av motgang, sykdom, fortvilelse og sorg. Heldigvis finnes det så mye glede, muligheter og spennende utfordringer, det gjelder bare å tenke riktig. Jeg løfter meg ofte opp ved å fokusere på det.

Her er noen slike «oppløftelser» fra Moleskine-skribleriene i 2015:
  • Jeg er god nok, sier speilet.
  • Ut og vekke våren.
  • Du vet du begynner å bli eldre når «happy hour» er middagsluren.
  • Jeg vil tro at livet er et eventyr, der tanker gløder og ord tar fyr, (fra min nye sang: «Ingenting skal være for seint.»)
  • «The miracle is this. The more we share, the more we have.» (Leonard Nimoy)
  • Å oppdra en tenåring er som å spikre gelé til et tre.
  • Kids have to think that you care before they care what you think.
  • «Det er bare én løsning, hvis fremskreden alder ikke kun skal fremstå som en parodi på vårt tidligere liv, og det er å fortsette med å forfølge mål som gir vår eksistens mening.» (Simone de Beauvoir)
  • Et balansert kosthold er en sjokolade i hver hånd.
Men så er det en viktig ting til, tross alt dette med at «The show must go on.» Det minte min tidligere kollega Sigrid Stykket meg om på Facebook her om dagen. Her er hva hun ville fortelle, (med Helge Torvunds ord):

Å stoppa opp,
å samla seg,
å ta seg tid.
Vent litt,
så kjem eg,
og er kanskje
litt heilare.

Godt nytt år!

Varme hilsener fra
Veslemøy :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar