lørdag 15. mars 2014

Nordaførr (bilder og betraktninger)

Sven og jeg er på turné i Nord-Norge! Så heldige vi er som får være en del av Folkeakademiet Hålogalands satsning «Krafttak for sang» med vår musikalske kabaret «Skål for livet!» :-)

Vi startet i Tana, og i kveld er turen kommet til Gamvik på toppen av Europa. Takk til Folkeakademiet, som sender oss på tur til fine folk og steder nordaførr! Her er noen bilder og betraktninger fra turen så langt!

Finland: De tusen sjøers og milliarder trærs land!
Hotellfrokost. Gjett hvem som spiser hva?

Sven, driftige arrangør Elna R. Andersen og meg i Vadsø.

Sven ymter av og til frempå om at jeg kanskje burde framstå mer mystisk (sånn Kari Bremnes-mystisk ), men jeg liker å være bare meg: En siviløkonom på avveier, ivrig amatør-orienteringsløper, ikke så dum sanger og forteller, og glad i loddtrekninger og alt annet som smaker konkurranse. Her har jeg nettopp vunnet en dusjsåpe i utlodningen etter konserten i Vadsø :-)

Dårlig bilde av reinsdyr, men fin sol!

«Flyttebuss» er et kunstverk laget av artisten Pøbel, og skal illustrere det faktum at Vardø har klart å snu en negativ trend når det gjelder fraflytting. Det er lett å merke at folk i Vardø elsker byen sin, til og med den unge gutten på bensinstasjonen skrøt til meg av midnattssol og varme sommerkvelder i nord: «Bare vent!» Kampanjen med pirat-Røkke, som stjeler fisken fra kystfolket ble lagt på bordene i Nordpol kro, der vi spilte torsdag. Ære være folk som gutser og tør!

Jammen traff jeg ikke en telemarking på Nordpol kro! Her er jeg og koselige Åste Naas Tørnes fra Drangedal.

Kolonnekjøring! Skummelt, men moro! 


Framme! Mehamn by night. Et lite sted på toppen av Europa. 2 kommentarer:

  1. Å, de er i ein fantastisk del av Norge og Europa nå! Sommar som vinter er der magisk, og eg følger med deg på turneen og ser for meg plassane etter kvart. :-) (Men elles er det heilt ok å vere i Brno, Tsjekkia i 20 grader også, og undervise i norsk her nokre veker).

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig melding, Sigrid! Det er sikkert helt topp å være på jobb i Tsjekkia, 20 grader er ikke dumt. Kos deg! Masse hilsener fra Veslemøy, i dag på vei til Lakselv og Alta :-)

      Slett