onsdag 14. mai 2014

Begeistring! Heia Magdalene!

Jeg kan ikke noe for det: Jeg synes det var fantastisk flott å se Magdalene Thoresens vakre prestegård på Stokksund tidligere i dag. (Sven og jeg var innom før konserten på Herøy kulturhus, en veldig fin opplevelse, det også.) :-)

Ikke rart at Liv og Arne Ørstavik fikk pris for måten de har bevart det gamle huset på:

2004 Prestegarden i Stokksund. Herøy

Eigarar i vinnaråret: Liv og Arne Ørstavik. Grunngjeving for prisen var mellom anna:
Prestegarden i Stokksund har ei lang og innhaldsrik historie. Hovudhuset vart sett opp 1823, men påbygd og i 1882 stod det fram slik det gjer i dag. I 1972 vart det bygd ny prestebustad og den gamle var eit trist syn. Kyrkjearkitekten i departementet skreiv at ”Huset går sakte men sikkert sin undergang i møte”. Korkje kommunen eller historielaget kunne ta på seg restaurering og vedlikehald. Resultatet vart at presten og kona hans sjølve kjøpte det. Medan dei budde i den nye prestebustaden arbeidde dei på det gamle huset og løa i all si fritid. Eterniten på taket (!) vart erstatta av panner og vindauga fekk den opphavelege utsjånaden att mellom mykje anna. Alt arbeidet er gjort med stor respekt for huset og tunet. 
- See more at: http://digitaltfortalt.no/things/godt-vern-prisen-p-sunnmre/H-DF/DF.841#sthash.dZKIis6Y.dpuf

I vakkert vårvær vandret Sven og jeg på gamle hovedoppgave-trakter. Når man har jobbet i to år med et prosjekt (slik jeg gjorde med hovedoppgaven om Magdalene Thoresen) blir man lett barnslig nostalgisk og litt opprømt! (Sven er dog ikke helt på den «bag'en»!)

Veslemøy :-)

Prestegården på Stokksund. Vakkert bevart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar